Dünyanın en çok tercih edilen ve indirilen sosyal medya ve mesajlaşma platformu olan WhatsApp her geçen gün yeni güncellemeleri ile beraber kullanıcı kitlesini genişletmeye devam ediyor. Her akıllı telefon kullanıcısının severek kullandığı uygulama, SMS platformlarının tamamen yerini aldı ve gözde uygulamalar arasına girdi. Biliyoruz ki uygulama içerisinde erişim kısmak tamamen imkansızken, WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemi mümkün olmaktadır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra, tüm kamera işlevleri kapanacağı için sizler durumunuza herhangi bir fotoğrafta atamıyor ve fotoğraf çekimi de gerçekleştiremiyorsunuz. Şimdi uygulamada görüntülü arama kapatma nasıl yapılır ona bakalım ve İos, Android olarak detaylıca sizlere gösterelim.

WhatsApp Görüntülü Arama Kapatma Nasıl Yapılır? –Android

WhatsApp’ın bizlere sunduğu herhangi bir özelliği kapatmak imkansız. Fakat görüntülü arama kapatma işlemi olduğu için, bu biraz kolay olabiliyor. Görüntülü arama özelliğini kapatmak istiyor ve elinizde Android işletim sistemli bir cihaz bulunuyorsa sırasıyla bu aşağıdaki adımları takip ediniz.

Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp yolunu izledikten sonra “Uygulama İzinleri” sekmesine geçiş yapıyorsunuz. Karşınıza çıkan pencerede Kamera izninin yanındaki düğmeyi ters tarafa çekerek yani kapatarak, WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Ancak, bu izni kapalı konuma getirdiğinizde WhatsApp uygulamasında durum paylaşma ya da fotoğraf çekimi gibi özelliklerden de mahrum kalacağınızı bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyoruz.

WhatsApp Görüntülü Arama Kapatma Nasıl Yapılır? –İphone-İpad (İOS)

Görüntülü aramayı İos işletim sistemine sahip telefonlar için de aynı adımları tercih ederek kaldırabiliyorsunuz. İos işletim sistemine sahip cihazlarda WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemi için Ayarlar > WhatsApp yolunu izlemeli ve Kamera seçeneğinin yanında bulunan butonu kapalı duruma getirmeniz gerekiyor.

Bu işlemi yaptıktan sonra bir daha görüntülü arama almayacaksınız. Yani uygulamanın erişim iznini kapatmış oluyorsunuz ve kamera kullanımı yapacakken sizlere bir uyarı gelecektir. Bu adımları uyguladıktan sonra sizleri görüntülü arayan bir kimse, kamerayı kullanmadığınız için sizleri arayamayacaktır. Fakat daha sonra aynı adımları uygulayarak, izinleri aktif edebilir ve kamerayı kullanabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı girin