Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu olan İnstagram, kullanıcı kitlesini arttırmaya ve geniş kesimlere hitap etmeye devam ediyor. Kullanıcıların sorunlarına hızlı bir şekilde cevap vermesiyle tanınmakta olan İnstagram, sizlere daha kaliteli bir hizmet vermek adına sürekli yeni güncelleştirmeler ve yenilikler yapıyor. Son olarak kullanıcıların hesaplarını kapatabilmeleri yani bir daha girmemek üzere silebilmeleri adına, İnstagram hesabı silme işlemini sizlere sunuyor. Böylece sizler artık hesabınızı kullanmak istemiyor ve tamamen kapatılmasını istiyorsanız, sizlere söyleyeceğimiz işlemleri uygulamanız gerekiyor.

Öncelikle yazımızın detaylarına geçmeden önce, bu işlemin yalnızca Masaüstü İnstagram özelliğinde aktif olduğunu söylemek isteriz. Yani cep telefonu İnstagram uygulaması üzerinden, hesap kapatma işlemleri yapılamıyor.

İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Öncelikli olarak sizler https://instagram.com/accounts/remove/request/ adresine giriş yapıyorsunuz. Bu adrese tıkladıktan sonra eğer sistem üzerine hesabınıza giriş yapmadıysanız, mutlaka üye bilgilerinizi girerek giriş yapınız. İnstagram hesabı silme için bunun devamında bir ekran karşınıza gelecektir. ‘’Gitmeden Önce Bize Nedenini Söyle’’ adında bir buton çıkacaktır ve ayrılma nedeninizi oraya belirtmenizi öneriyoruz.

Alt kısma indiğiniz zaman şifre yazmanız istenecektir. Bir kez daha şifrenizi oraya yazmanız durumunda, alt kısma iniyor ve Hesabımı kalıcı olarak kapata basıyorsunuz. Tüm bu işlemleri sonlandırdıktan sonra, hesabınız artık aktifliğini kaybediyor. Hesabınıza erişim yapamıyor ve diğer açık uygulamalar üzerinden de kapatılıyor. Aşağıdaki görselleri takip ederek, hesabınızı hızlı bir şekilde kapatmak için yardım alabilirsiniz.

1.ADIM

2. ADIM

İnstagram Hesabı Geri Açılabilir Mi?

İnstagram hesabınızı kapattıktan sonra arkadaşlarınız artık hesabınızı kullanmadığınızı görecek ve İnstagram hesabı silme işlemini uyguladığınızı anlayacaktır. Sizler arama butonlarında çıkmayacaksınız, kullanıcı bulunamadı uyarısı karşıya gelecektir. Fakat kullanıcıların en fazla yöneltmekte olduğu soru ise, hesap kapatıldıktan sonra nasıl açılır tarzında oluyor. Bunun kısa bir cevabını sizlere verelim. İlk olarak sizler hesabınızı kapatırsanız ve devamında hiç giriş yapmazsınız, hesap tamamen kapalı olur. Fakat hesabınızı kalıcı olarak değil de, geçici olarak kapatırsanız, hesabınızın şifresiyle bir kez giriş yapmanız durumunda, hesap direkt olarak aktif olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı girin